Läkerol Dents ksylitolipastilli
- kymmenen erilaista makua
- ainutlaatuinen pehmeän pureskeltava koostumus
- pitkä suuviive tehostaa ksylitolin vaikutusta
- sisältää kaikista markkinoilla olevista ksylitolipastilleista eniten ksylitolia pastillia kohden (0,68 g/pastilli)
- gluteeniton, laktoositon, ei sisällä liivatetta
Ksylitolia ja maltitolia sisältävien pastillien nauttiminen edistää hampaiden mineralisaation ylläpitämistä. Mineralisaatio tarkoittaa hammaskiilteen kovettumista. Vaikutus saavutetaan nauttimalla 2 Läkerol Dents -ksylitolipastillia 3-4 kertaa päivässä. Tarkoitettu osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveellistä elämäntapaa.
Kuinka usein ksylitolipastilleja olisi hyvä syödä?
Ravitsemussuosituksissa suositellun annoksen ksylitolia (5 grammaa tai enemmän) saa nauttimalla 8 Läkerol Dents -pastillia päivässä. Helpoin tapa on nauttia kaksi Läkerol Dents -pastillia aina ruokailun jälkeen, neljä kertaa päivässä.
Pastillin on hyvä viipyä suussa mahdollisimman pitkään. Pidemmän suuviiveen saa helposti syömällä kaksi pastillia peräkkäin.
Pienet lapset ja ksylitoli - mikä on sopiva ikä?
Lapset ovat yksilöitä, joten kaikille sopivan iän määrittäminen on vaikeaa. Lapsi voi harjoitella Läkerol Dents -ksylitolipastillien nauttimista esimerkiksi yhden vuoden ikäisenä, kun lapsen ruokavalio on monipuolinen ja hän syö perheen tavallista ruokaa ja osaa esimerkiksi syödä ruisleipää.
Läkerol Dents on rakenteeltaan miellyttävän pehmeä. Annoksen on aluksi hyvä olla pieni, esimerkiksi 1 pastilli päivässä viikon ajan. Alkuun pastillin voi halutessaan helposti halkaista ja tarjota puolikkaan. Viikottain lisätään päiväannosta yhdellä pastillilla, kunnes saavutetaan suositellut 8 pastillia. Näin myös lapsen vatsa tottuu ksylitoliin vähitellen.
Onko Läkerol Dents –täysksylitolipastilli?
Ei ole, mutta Läkerol Dents -pastilli sisältää eniten ksylitolia pastillia kohden verrattuna muihin markkinoilla oleviin ksylitolipastilleihin. Pastilli sopii kaikenikäisille.
Ravitsemussuosituksissa suositeltavan päivittäisen ksylitoliannoksen saat nauttimalla 8 Läkerol Dents -ksylitolipastillia. Saman ksylitolimäärän saadakseen pitää useimpia täysksylitolipastilleja syödä enemmän eli 9-10 pastillia päivässä.
Läkerol Dentsin ainutlaatuisen, pehmeän pureskeltavan koostumuksen ansiosta pastilli viipyy suussa pitkään, jolloin ksylitolin vaikutus tehostuu.
Pastilli sisältää makeutusaineena ksylitolin lisäksi myös toista makeuttajaa, maltitolisiirappia. Maltitoli kuuluu ksylitolin tavoin polyoleihin eli sokerialkoholeihin ja on Suomen Hammaslääkäriliiton ksylitolisuosituskriteerien mukaisesti hyväksytty makeuttaja ksylitolin rinnalla.
Jos tuotteen makeuttamiseen on käytetty ainoastaan ksylitolia, sitä voidaan kutsua täysksylitolituotteeksi. Täysksylitolipastillissa ei kuitenkaan ole automaattisesti eniten ksylitolia, myös tuotteen painolla on merkitystä. Lisäksi on hyvä muistaa, että ksylitoli vaikuttaa suussa paikallisesti ja siksi pastillin olisi hyvä pysyä suussa mahdollisimman pitkään. Läkerol Dents –pastillin pureskeltavan pehmeä koostumus pidentää ksylitolin suuviivettä ja siten tehostaa ksylitolin vaikutusta.
Minkä ikäisille ksylitolipastillit sopivat?
- Ksylitolipastillien käyttöä voi alkaa harjoitella noin yhden vuoden iästä alkaen pastilleilla (Herra Hakkaraisen –täysksylitolipastillit, Läkerol Dents –ksylitolipastillit). Purukumin pureskeluun voi alkaa tutustua n. 1,5 – 2 vuoden iässä.
- Yli 90 % suomalaisista päiväkotilapsista käyttää ksylitolia päivittäin
- Esikouluiässä ja kouluun mennessä ensimmäiset pysyvät hampaat puhkeavat; ksylitolin päivittäistä käyttöä olisi hyvä jatkaa myös koulussa
- Hampaiden ns. toinen vaihduntavaihe alkaa yleensä alakoulun viimeisillä luokilla. Teini-iän kynnyksellä hampaat ovat alttiit happohyökkäyksille ja siten reikiintymiselle.
- Myös varttuneempi väestö hyötyy ksylitolipastillien syljeneritystä stimuloivasta vaikutuksesta, koska monet lääkkeet ja sairaudet vaikuttavat syljen eritykseen. Kuivasuisuus on iso riski hammasterveydelle.
Xylitol vai ksylitoli?
Ksylitoli on englanninkielisen xylitol-sanan suomennos. Suomenkielessä ksylitoli on vakiintunut kirjoitusasu. Suomenkielisessä tekstissä käytetään siis muotoa ksylitoli ja englanninkielisessä xylitol. Monissa tuotenimissä ksylitoli mainitaan osana nimeä, kuten esim. Xylitol-Jenkki, mutta yleisnimenä oikea kirjoitusasu on ksylitolipurukumi.